Garmin GPSMAP 66st

Garmin GPSMAP 66st – eindelijk heb ik ‘m!

De Garmin GPSMAP 66st.
Dit is de Garmin GPSMAP 66st zoals hij op de website van Garmin gepresenteerd wordt.

Ja lieve mensen, het heeft even geduurd, maar eindelijk (of moet ik zeggen: ein-de-lijk) heb ik óók een handheld GPS aangeschaft! Hoezee, laat het geocachen met de Garmin GPSMAP 66st maar beginnen.

Ik heb er wel een tijdje over gedaan om tot aanschaf over te gaan, want deze krengen zijn niet goedkoop vind ik. Ik betaalde € 449,- en bestelde hem bij Radio Correct in Rotterdam. Ik had hem ook bij Bol.com (directe link vind je hier) of Roses (in Duitsland, lange levertijd, wèl € 70,- voordeliger) kunnen kopen, maar nostalgie wil dat ik een zwak heb voor Radio Correct.

Vroeger hadden we thuis een abonnement op het Algemeen Dagblad en daar stond iedere dag een hele grote advertentie in van Radio Correct met allemaal apparatuur met knopjes, lichtjes, nog meer knopjes en stekkertjes en … nou ja, als jochie van 16 was dat natuurlijk veel interessanter dan het lezen van nieuwsberichten. Zodoende; een zwak voor dit mooie bedrijf dat nog steeds erg zijn best doet om mij te bereiken. Maar dat ter zijde.

Wat wil ik met deze GPS?

Ik wil met deze GPS, die een stukje groter is dan een iPhone, aan geocaching gaan doen. Met geocaching volg je via coördinaten een bepaalde route of je loopt/fiets/rijdt naar een bepaald punt toe alwaar er een opdracht wacht die je verder helpt naar de volgende coördinaten, of waar je meer info krijgt over de plek waar je bent. Het is gewoon leuk om buiten bezig te zijn en je komt op plekken waar je normaal nooit komt. Als je hierover meer wilt weten dan kun je het beste op de website van Geocaching.com wat informatie opdoen. Er staat van alles op en anders wil meneer Google je ook wel even helpen met zoeken naar een website met meer info. Ik kom hier vast nog wel eens op terug.

Ik heb het apparaat pas een dag uit de verpakking en ben nog bezig om de uitgebreide instellingen te doorgronden. Ik ben er wel achter dat als je ook een handheld GPS wil kopen dat je er ook tijd in moet steken om het apparaat te leren kennen, want er is vreselijk veel mogelijk. Neem dus de tijd om je GPS te doorgronden, dan heb je er straks veel plezier van.

Mijn eerste indruk

Mijn eerste indruk is dat het een erg degelijk apparaat is, met knoppen die ook met handschoenen te bedienen zijn. Wel handig als je in de winter op de fiets zit, of je hebt hem bijvoorbeeld op de motor bij je. Iets dat ik overigens straks ook ga doen; mooie, van te voren uitgezette routes rijden op de motor.

Het display is ook prima te lezen en de menupagina’s die het beestje heeft doen een beetje denken aan een simpel operating system van een ietwat minder snelle GSM. Maar erg intuïtief en snel te begrijpen. De overzichtskaarten die er bij geleverd zijn voldoen ook prima; ik kan er alles op aflezen / herkennen.

Op naar tijd om de Garmin 66st te testen

En nu dan? Nou, nu even niets, want ik moet mijn eerste “cache” nog lopen. Ik zoek eerst even wat simpels op om daarmee te kunnen testen hoe ik de Garmin 66st in het veld moet gebruiken. Ik zal vast nog moeten wennen aan de momenten wanneer ik hem aan moet zetten, wanneer niet, op welke knopjes ik allemaal kan drukken tijdens het wandelen en meer van die dingen. Deze bevindingen behandel ik in een ander blog, als ik wijzer ben geworden.

Voor nu erg tevreden met de GPS en ik denk dat de Garmin GPSMAP 66st en ik grote vrienden gaan worden.

Wordt vervolgd!

P.S. Hier vind je de Garmin 66st handleiding (pdf, opent in een nieuw venster).

ReizenReizen

3 reacties

    1. Bedankt voor je reactie!
      Ik ben reeds voorzien van een Garmin, maar nog steeds erg tevreden. Het blijft natuurlijk “speelgoed” en niet alle apparaten zijn voor iedereen even praktisch.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.